Pasta Carbonara


Denhär rätten var supergod, gick jättesnabbt att tillaga och kändes ändå lite lyxig sådär på fredagskvällen. Okej att det var en hel del halvfabrikatprodukter men ibland är det skönt att bara kunna slänga ner färdighackad bacon eller färdiggjord bechamelsås. Det blir dock ännu lyxigare om man orkar göra allt från grunden och då vet man vad maten innehåller. =)

Ingredienser (4 port):
150 g Frysta gröna ärter
280 g Tagliatelle
1 st Gul Lök
280 g Bacontärningar
1 msk Olja/Smör/Margarin till stekning
4 dl Pastasås med smak av mild ost
Svartpeppar
60 g Riven Parmesanost (eller köp parmesanflingor om du inte vill riva själv)

Gör så här:
Tina ärterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
Skala och hacka löken. Fräs löken och bacontärningarna i matfettet i en stekpanna.
Tillsätt ärterna och häll sedan på pastasåsen. Låt allt bli varmt.
Häll av pastavattnet. Blanda sedan ihop pastan och såsen. Smaka av med svartpeppar.
Strö över parmesanost. Servera gärna med en sallad till.
En middag på under 30 minuter - Smaklig måltid! =)

Receptet är taget härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0