Mintchokladkladdkaka med basilikaglass


Här kommer slutresultatet. Vi hade ju provsmakning med grannarna i lördags. Vi var lite oroliga att basilikasmaken och mintsmaken skulle konkurrera ut varandra, men vi kom fram till att först känner man basilikasmaken och när den lagt sig dyker mintsmaken upp så kombinationen fick godkänt och två nya kakor bakades och en ny sats glass blandades ihop inför måndagens fika i lärarrummet. Och jag tror att det gick hem i lärarrummet också, iallafall om den lilla informationen jag fick ur Daniel när jag frågade om det blev omtyckt stämmer. :) Här kommer receptet och fler bilder.

BASILIKAGLASS

Ingredienser:
1 liter Vaniljglass
1 kruka färsk Basilika

Gör så här:
Ta fram vaniljglassen, lägg den i en skål så att den tinar lite och blir mjuk/bearbetbar.
Finhacka basilikan.
Häll ner basilikan i glassen och rör om så att det blandas jämt, antingen för hand eller i en hushållsmaskin. Lägg glassen i en form som du kan frysa. Exempelvis en brödform som på bilden nedan eller om du köpte glassen i en låda så kan man använda den igen.
Frys in och ta fram när fikat ska serveras.



MINTCHOKLADKLADDKAKA

Ingredienser:
100 g Smör
100 g After Eight (typ 12 rutor)
2 st Ägg
2 dl Socker
2½ dl Vetemjöl
2½ msk Kakao
1½ tsk Bakpulver

150 g After Eight till glasyren (18 rutor)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj (och bröa eventuellt) en form med löstagbar botten.
Smält smöret långsamt i en kastrull. Lägg i After Eighten och rör om så att det blir ihopblandat.
Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål.
Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver i en separat skål.
Rör först ner chokladsmöret i ägg-sockerblandningen. Rör sedan försiktigt ner mjölblandningen.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter.
Ta ut formen och lägg försiktigt på resten av After Eight-plattorna på kakan. Grädda i ytterligare 5 minuter.
Ta ut kakan och bred försiktigt ut glasyren över hela kakan.

Servera med basilikaglass och NJUT!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0