Fläskwok med nudlar
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5150_106625025.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5147_106624788.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5148_106624922.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/1884849/images/2010/img_5152_106625062.jpg)
Gårdagens middag bestod av en fläskwok med grönsaker och nudlar. Wok är något som vi lagar ganska ofta eftersom det är enkelt, går snabbt och man kan blanda i nästan vad som helst! Eftersom man kan blanda i nästan vad som helst gör att det är en ganska billig maträtt också (beroende på innehåll). Perfekt som studentmat men så gott så vem som helst vill ha det!! =)
Igår gjorde vi upp en karré som vi hade köpt på specialpris (29,90kr/kg) p.g.a kort hållbarhetstid. När jag serverade woken slog det mig vilka höstfärger den hade! Brun, orange och gult. Perfekt för årstiden.. =)
Ingredienser (i denna wok):
Cirka 500 g Kött (nöt, fläsk eller kyckling)
2 st Morötter
1 burk Champinjoner (använd gärna färska)
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
Cirka ½ dl Sesamfrön
1 dl Oystersauce (osäker på hur mycket vi använde, höftade bara. Smaka av!! :)
Äggnudlar (gärna fullkorn eller blanda 50/50)
Sweet-chilisås
Gör så här:
Strimla morötterna i tunna skivor, dela på minimajsen och strimla köttet. Värm olja i en wokpanna (eller stekpanna) tills den blir riktigt het. Woka köttet och grönsakerna i omgångar och blanda sedan ihop allt på slutet. Häll ner sesamfrön och ostronsåsen. Smaka av så att du är nöjd!!
Koka upp vatten i en kastrull. Sänk ner nudlarna och dra kastrullen från plattan. Låt dra i några minuter (följ anvisningar på förpackningen). Blanda nudlarna med woken och servera med en klick sweet-chilisås.
Smaklig måltid!!
Kommentarer
Trackback