Gammelfarmors äppelkaka



Ingredienser:
1-2 st Äpplen
5 dl Vetemjöl
3 dl Socker
2 kkp Mjölk (cirka 3 dl)
5 tsk Bakpulver
Några klickar smör
kanel och socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta äpplena. Smöra en rund form, t.ex en med löstagbar kant.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om till en jämn smet/deg.
Häll ner smeten i formen och tryck ned äppelklyftorna, med den tjocka delen uppåt. Strö över lite kanel och socker och klicka på några klickar smör.
- Detta steg får gärna gå ganska snabbt eftersom smeten kommer att börja stiga snabbt pga den stora mängden bakpulver...

Grädda i cirka 30 minuter. Testa med en sticka om kakan är klar! Låt svalna under en bakduk!

Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0