Tagliatelle med ost- och skinksås
Igår lyxade vi till det lite med tagliatelle och ost-skinksås. Denna variant gjorde jag med lite cremè fraiché i béchamelsåsen och det blev riktigt lyckat. Såsen blev krämigare än vanligt och kändes verkligen lyxig. Jag hade även köpt hem en bit varmrökt skinka som var riktigt god. En god rätt såväl till vardag som helg. (Receptet har fått inspiration från Vår kokbok)
Ingredienser:
Tagliatelle (4 portioner)
2 ½ msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
2 dl Cremè Fraiché
300 g Skinka eller Kassler (Vi använde varmrökt skinka)
1-2 dl Riven Ost
1-2 msk smör
Salt, oregano, svart- och/eller vitpeppar
Tomater och/eller sallad till servering
Gör så här:
Koka upp vatten och tillaga tagliatellen enligt anvisningar på paketet.
Skär skinkan i tärningar eller strimlor (enligt önskemål). Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, lägg i fettet och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i 3-5 minuter. Kom ihåg att vara försiktig med såsen, mjölkbaserade såser bränner vid väldigt lätt.
Tillsätt cremè fraiché, skinka och ost. Låt såsen bli varm igen men låt den inte koka eftersom osten kan bli seg. Smaka av med salt, peppar och oregano.
Servera med tagliatelle, sallad, tomat och lite riven ost, gärna parmesan om det finns hemma!
SMAKLIG MÅLTID!