Tacopaj

En god och härlig variant till tacosmiddagen på fredagkvällarna eller en lite roligare köttfärspaj!




Tacopaj

Ingredienser - Pajdeg:
1½ dl dinkelmjöl
1½ dl grahamsmjöl
100 g smör
1 dl vatten
Ingredienser - Fyllning:
400 g köttfärs
1 msk smör
2 msk hackade jalapeños (mediumstarka)
1 påse tacomix
½ dl vatten
2 dl chunky salsa (medium)
2 dl crème fraiché
3 tomater
150 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen, den blir väldigt smetig. Låt vila kallt en stund. Tryck sedan ut degen i en smord pajform och grädda i ugnen i cirka 10 minuter.
Bryn köttfärs i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten, och rör om ordentligt. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter eller tills vattnet har kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeñosen. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraiché och chunky salsa, och bred över köttfärsen. Skär tomaterna i skivor och lägg på pajen. Strö över osten. Grädda pajen 10-15minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera med en härlig sallad!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0