Vintergryta med torsk, chorizo och svamp

Denna vintergryta snodde Daniel ihop i förra veckan. Receptet är skapat av Ernst Kirschsteiger och hittas i ELLE mat&vin jan-mars 2014. Den var väldigt god, och precis som många andra grytor smakade den ännu bättre dagen efter. Den hade bra smaker och lite hetta från korven. En mycket god fiskgryta. :)
 
Ingredienser:
200 g svamp (vi hade färska champinjoner)
4 st schalottenlökar (hackade)
2 st vitlöksklyftor (finhackade)
150 g chorizokorv (skivad)
400 g cocktailtomater
5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1½ dl torrt vitt vin (vi hade vitt matlagningsvin från ica)
600 g fast potatis (skalad och skivad)
400 g torsk
½ citron (saften)
1 tsk torkad rosmarin
Salt
Svart- eller vitpeppar
Olja
 
Gör så här:
Skär svampen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stor gryta. Fräs schalottenlök, vitlök, svamp och korv på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, buljong och vin. Häll i potatisen. Smaksätt med salt, peppar och rosmarin. Låt småkoka under lock tills potatisen mjuknat.
Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter eller tills fisken vitnat. Smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft.
 
Lunchen dagen efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0