Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle


Igår, tisdag, var det soppdags här i Ljusne. Vi var båda rörande överens om att vi gör alldeles för få släta soppor i detta kök. Det var ju så GOTT!! Soppan gav rena goda smaker och tillsammans med tunnbrödsrullen som var fylld med färskost smaksatt med pepparrot och gurka blev det en riktigt fin smakkombination. Absolut ett recept att göra flera gånger. Och är det inte gott med varm soppa i den kyliga höstluften?

Ingredienser:
600 g Potatis
1 st Purjolök
1 liter Grönsaksbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar eller fond)
1 msk Dijonsenap
2½ dl Matlagningsgrädde
Olja/Margarin/Smör
Salt och Peppar

4 st Mjuka Tunnbröd
1 st Gurka
125 g Färskost med pepparrotssmak

Gör så här:
Skala och skölj potatisen. Skölj och ansa purjolöken. Skär bort den grova yttersta delen. Skär potatisen i skivor och strimla purjolöken tunt.
Fräs potatis och purjolök i matfett i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och låt det koka under lock tills potatisen är mjuk, nästan söderkokt (cirka 15 minuter).
Medan soppan kokar kan du göra tunnbrödsrullarna. Skala, kärna ur och skär gurkan i stavar. Bred färskosten på tunnbrödet, lägg på gurkan och rulla ihop.
När potatis är mjuk, vispa soppan kraftigt för hand med en visp eller kör med mixerstav tills den är slät. Smaksätt med senap, salt och peppar. Rör i grädden och låt koka upp. Späd med vatten eller mjölk om soppan är för tjock.
Servera soppan med tunnbrödsrullarna.
Smaklig måltid!



Potatis- och purjolökssoppa med tunnbrödsrulle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0