Kyckling med basilikaris


I torsdags gjorde vi denna rätt. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den var okej. Kanske lite smak men det går ju att åtgärda. Hade såhär i efterhand gärna haft sallad till också.
Kycklingen fick väldigt krispigt och gott skinn när man stekte den i stekpanna först. Rätten var enkel att göra och det gick hyfsat fort om man har tinat kycklingen. Sköter sig själv för det mesta och är det inte det man är ute efter till vardagsmiddagen?

Ingredienser:
900 g Kycklinglår
Salt och peppar
1 msk Olja/Smör/Margarin att steka i
2 dl Creme Fraiche med paprika och chili
2 dl Hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)

1 st Gul Lök
1 msk Olja
3 dl Ris
Hönsbuljong (som riset ska koka i)
300 g Sommargrönsaker
1 kruka Basilika

Gör så här:
  1. Kyckling: Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Bryn kycklinglåren i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche med buljong och häll runt kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är ca 82˚C.
  3. Ris: Skala och finhacka löken. Bryn den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt. Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
  4. Strimla basilikan och vänd ned i riset, servera med kyckling och sås.

Receptet är taget härifrån!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0