Fisk i ugn


I tisdags gjorde vi ett recept från bloggen Linnéas skafferi. Man ska ju äta fisk 3 gånger i veckan enligt de Nordiska näringsrekommendationerna, men jag måste säga att vi är väldigt dåliga på det av nån anledning. På sin höjd blir det två gånger i veckan (middagen + lunchlådan dagen efter). Det här var iallafall ett recept som gick väldigt snabbt och smidigt att göra. Vi hade fryst rödspätta som vi tinade istället för att använda färsk torsk som i receptet. Och gör jag det fler gånger kommer jag att krydda mer samt servera med grovrivna morötter som föreslås, bara för att få lite tuggmotstånd. Här nedan kommer de ingredienser vi hade i vår ugnsform (grundreceptet hittar ni genom länken ovan).

Ingredienser (4 port):
800 g Fryst Rödspätta
1 burk hela konserverade Körsbärstomater
3 dl Matlagningsgrädde
1/2 Purjolök
1/3 burk Syltlök + 1 msk spad
Paprikapulver
Soja
Salt och Peppar

Gör så här:
Tina fiskfiléerna. Lägg dem på botten i en ugnsfast form.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela purjolöken och skölj den noga. Strimla sedan purjolöken.
Blanda de konserverade tomaterna, grädden, purjolöken, syltlöken och kryddorna i en bunke. Smaka av så att ni är nöjd med smaken. Häll blandningen över fisken. Se till så att all fisk är täckt, om inte häll på mer grädde eller mjölk. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomkokt.
Servera med kokt ris och sallad.


Fisk i ugn med kokt ris och mozzarellasallad.


Sallad med tomat, rödlök, mozzarella, basilikablad, balsamvinäger och svartpeppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0