Löjromscheesecake.

 
Nu ska jag äntligen lägga ut receptet på Löjromscheesecake. Receptet ursprungligen kommer från boken mingelmat men vi gjorde lite ändringar.
Ingredienser:200 g malaxlimpa75 g smält smör4 gelatinblad1 dl creme fraiche300 g philadelphiaost1/2 rödlök80 g löjrom eller stenbitsrom1 tsk citronskal + 1 tsk citronsaftsalt och pepparfinhackad gräslök till garnering
Gör så här:
Klä en pajform med löstagbar kant med plastfolie. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Mixa brödet i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten på pajformen.
Rör ihop crème fraîche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och citronsaft till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med lite av vattnet. Blanda ner det smälta gelatinet i resten av krämen. Bred ut fyllningen över brödbottnen. Låt stå kallt i minst 3 timmar eller tills fyllningen stelnar.
Garnera med gräslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0