Centerchokladmousse



Även om denna efterrätt blev misslyckad så lägger jag upp den. Kanske nån lyckas med den. :) Den smakade ju bra även om det var väldigt stark kolasmak. Kanske blir den fastare i konsistensen om man blandar i lite mörk choklad också. Receptet var iallafall superenkelt (ursprungsrecept kommer från kokboken  halv 8 hos mig och heter Farmor Astrids tobleronemousse).


Ingredienser:
3 dl vispgrädde
200 g choklad

Färska jordgubbar till garnering

Gör så här:
Koka upp grädden. Ta av kastrullen från värmen, lägg i chokladen och låt den smälta.
Låt svalna och ställ i kylen minst en timme.
Vispa med elvisp till en mousse strax före servering. Se till att inte vispa för hårt - då spricker moussen.
Garnera med de färska jordgubbarna. Låt inspirationen flöda!

Tips!
Till ursprungsreceptet serverades en hallonsås till moussen. Kan man testa när det blir säsong för hallon! Recept finns HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0