Söndagsmiddag

Idag har vi gjort något till middag som jag aldrig har gjort själv och som jag inte har ätit på evigheter. Vi gjorde en söndagsstek. En riktig söndagsmiddag eller lunch eller vad man brukar kalla det! Här kommer lite bilder!!!


Ser den inte smaskig ut?? Vi la den hel i en påse med marinad på förmiddagen så att den fick ligga och gotta sig hela dagen. Marinaden bestod av färsk rosmarin, vitlöksklyftor, olja, lite citronsaft, salt och peppar.

Allt detta mixades med stavmixer.

Ugnen hade vi på 150 grader och steken var inne i drygt en timme. Vi använde oss av en köttermometer och vi tog ut steken när den nådde 75 grader. Köttet vi använde oss av var fläskkarré.


Middagen bestod av ugnsstekt fläskkarré, potatiskroketter, gräddsås, svartvinbärsgelé och sallad.

Gräddsåsen gjorde vi när vi hade tagit ut steken ur ugnen och så använde vi oss av skyn som smaksättning. Tyvärr syns inte svartvinbärsgelén på bilden för vi kom på att vi hade det också först när vi hade börjat äta. Så här kommer en bild på hela måltiden. ;)



Nu är vi jättestolta över oss själva och ska lägga oss i soffan och se någon bra film och njuta av mättnaden!! =)
TREVLIG SÖNDAGSKVÄLL!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0