Lördagsmys!

Igår hade vi som sagt en tvätt- och städdag. Det gick väl sådär, men lite fick vi gjort iallafall. =) Till kvällen skulle vi göra renskavsgryta till middag. Men vi behövde inte äta ensam utan fick besök av Tessan, Ante, Lin och lilla Lo. Det var mycket trevligt... Vi hade handlat lite presenter till den nyfödde både från oss och från lärarna på skolan där de jobbar. Det blev populärt!

Lin blev överförtjust i bygglådan som de fick. Tess är ju träslöjdlärare så Daniel tyckte att det var roligt att köpa en bygg-låda med massa olika verktyg.. :) Vi köpte en Mumin-filt och en mumin-haklapp som var som en hel tröja. =) Även  om det kanske är ett tag kvar så kan det vara bra att samla på sig redan nu! :) Och mumin var ju ett självklart val. ;)

 

Menyn för kvällen var renskavsgryta med potatismos, sallad, lingonsylt och bröd. Det blev jättelyckat! Till efterrätt hade vi bakat en Äppelkaka som vi serverade med Oatlys havrevaniljvisp (pga laktosintolerans). Men jag tyckte att den var riktigt god och kan tänka mig att äta den utan intolerans!! :)

Dukningen, vi dukade med våra pastatallrikar som vi har som serveringstallrikar vid lite finare tillfällen. ;) Eller hade, nu har vi ju vår Pentik-servis som är till för fina tillfällen.

Jag glömde ta bild på maten medan vi åt så här kommer en bild på renskavsgrytan och potatismoset när det ligger i en lunchlåda... ;) Ser lite tråkigt ut men så är det när jag är glömsk. Kan iallafall intyga att det var JÄTTEGOTT!!

Och till sist en bild på Äppelkakan.

 

Kvällen avslutades med lite Nintendo Wii spel där vi bland  annat hade tävling i Bowling och golf!! En riktigt härlig lördagskväll i Ljusne!!

Recepten kommer upp senare. Nu ska vi bege oss iväg till fiskesjöarna för mer fiske och svampplockning. Med oss har vi en termos med kaffe och resterna från äppelkakan! :)

 

Ha en skön söndag!!!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Maten ser väldigt god ut och lägenheten har verkligen fått ett lyft (av en kvinnas hand)

2010-10-03 @ 18:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0